Cannot set dot to IFTTT mode



  • When attempting to set a dot to "IFTTT" mode by choosing it from the "I want to use my Iota for..." dialog on an iPhone 6S, nothing happens when I hit the blue "Add App" button. So even though I was able to link my dot account to IFTTT and select devices without issue, the dots do not ever seem to hit IFTTT (presumably since I haven't been able to actively configure them to do so).


  • administrators

    Are you referring to the "Add App button in the app for IFTTT?"



  • @kunal_iota said in Cannot set dot to IFTTT mode:

    Are you referring to the "Add App button in the app for IFTTT?"

    Yes. Pressing it does nothing.


  • administrators

    The add button isn't supposed to do anything for IFTTT. IFTTT only works when you follow the link highlighted in the app.



  • EDIT: Was able to figure out it was a syncing issue. I'm not sure if it was an issue with using a + in the email address, to allow for a specific address to be used with the iota dot, but if you are using an email with that in, removing it helped with my issues.

    If you're having difficulty adding IFTTT, to a Dot, click on "Check it Out" and NOT "Add App". I'm hoping they'll have a better set of instructions for this in the future, and from there you should be able to click on one of the iota labs apps for use. Click and you should be able to select one of the iota dots that you have added.

    If you are still having trouble adding, click on the Gear button in the top right hand corner, and either disconnect so you can re-add your connection or click on "Edit connection". Upon clicking on "Edit connection", you should be able to put in your username and password again, so you're able to link the Dots to your account again.

    From here, you should have your dots connected again, and you should be able to access them by using an IFTTT app, through setup.

    That's what helped me. Hope it helps you. Still would love to know when the "Add App" is back to working properly.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Dot Community was lost, please wait while we try to reconnect.